Кръщението Господне (Богоявление) е първото и най-важно християнско тайнство. На 6 

...
Кръщението Господне (Богоявление) е първото и най-важно християнско тайнство.
На 6 
Коментари Харесай

Четат се на Йордановден. Богоявленски молитви с голяма сила:

Кръщението Господне (Богоявление) е първото и най-важно християнско свещенодействие.

На 6  януари си спомняме кръщението на Исус Христос в река Йордан и чудото, което се случило в същия ден – Богоявление. Всяка година на този ден вярващите могат да се потопят в Богоявленската вода или да отпият, с цел да се очистят от греховете и да подобрят здравето си за цялата година.

Какви молебствия се четат на Кръщение Господне?

Преди да се потопите в ледените води или да пиете светена вода, можете да помолите Бог за отбрана от заболявания и несгоди. Искрената молитва на Кръщение Господне има чудотворна мощ и сигурно ще бъде чута.

Молитва на Йордановден за осъществяване на стремежи:

Господи Исусе Христе, Син Божий. Не се гневи на моята сърдечна молба, само че не отхвърляй и безкрайна благосклонност. Благослови ме за осъществяването на желанията ми и отхвърли всички демонски бездни. Нека всичко замислено се сбъдне вечно, и во веки веков. Амин.

Молитва на Богоявление за триумф и разцвет:

Ставам през нощта, пия светена вода. Свята водичка, свята нощ, осветете душата и тялото ми, елате, ангели, с крила тихи ме осенете, донесете Божия мир, донесете Господ в моя дом.
Приветствам Бога, сядам Бога на трапезата, апелирам се на Пресвета Богородица и Йоан Кръстител: на Кръстителя Христов, почтен Предтеча, извънреден оракул, първомъченик, ментор на постници и отшелници, преподавател по непорочност и непосредствен другар на Христос!
Моля се и прибягвам към вас, не ме отхвърляйте от вашето посредничество, не ме оставяйте паднал от многото грехове; обновете душата моя с смирение като второ кръщение; очистете мен, от греховете на осквернения, и ми поволете да вляза в Царството небесно. Амин.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР